DJ Dennis Piet

Geboren in Den Haag, maar opgegroeid in het Friese dorpje Menaldum. Als jong jochie had Dennis al de interesse in muziek en de bijbehorende techniek.  Toen al werden singletjes, oude platenspelers, bandrecorders en eigenlijk alles met een paar knoppen en een stekker eraan verzameld. Muzikale invloeden vanuit het dorp waren samen te vatten in de strijd tussen de jongens en de meisjes: Normaal tegenover Doe Maar, (Hard)Rock tegenover de Dolly Dots.

Toen hij naar het VWO in Leeuwarden ging, begon Dennis met draaien op klassenfeestjes en later schoolfeesten. Hij leerde razendsnel dat je met alleen je eigen muziekvoorkeur niet ver kwam, dus werd de muziekkennis en -collectie net zo snel uitgebreid.

Tegen het einde van de middelbare school begon hij samen met een vriend Drive-in Discoshow Sussudio en ging hij de maandelijkse disco’s bij het lokale Jeugdwerk draaien.

Voor zijn studie informatica aan de Universiteit Twente verhuisde Dennis naar Enschede. Daar dook hij volop in het studentenleven. Pas toen hij de drive-in show samen met zijn toenmalige vriendin/huidige vrouw ging runnen, werd Sussudio naar het oosten van het land gehaald. Samen draaiden zij vooral op bruiloften en studentenfeesten en zo werd de DJ hobby langzamerhand steeds verder uitgebreid tot een professioneel bedrijf.

Tegenwoordig draait Dennis niet alleen maar met Sussudio, maar als freelance DJ ook veelvuldig voor diverse grote (bruilofts) drive-in shows en sinds 2016 ook als resident-DJ bij Huis de Voorst.

Door zijn achtergrond en jarenlange ervaring zul je als je hem hoort draaien zelden doorhebben waar zijn eigen voorkeuren liggen. En zo hoort dat ook: als DJ sta je immers in dienst van het feest en de gasten waarvoor je op dat moment aan het werk bent. Dennis past zich als een muzikale kameleon dan ook moeiteloos aan het het publiek. Zo staat hij de ene avond een stampend schoolfeest met veel top 40 en hardstyle te draaien en de volgende avond een swingende bruiloft , waar hij de balans tussen jong en oud moet zien te vinden. Even zo makkelijk kun je hem een volgend weekend weer op een 70’s themafeest terugvinden.

Dat is dan ook zijn grote kracht: vooraf inventariseren wat de klant/het bruidspaar verwacht, om tijdens het feest uit te vinden hoe de muzikale voorkeuren van de gasten daar bij aansluiten. Verzoekjes zijn daarbij uiteraard zeer welkom, waarbij Dennis professioneel genoeg is om te kunnen bepalen of en wanneer die verzoekjes het beste gedraaid kunnen worden.

Wat bruidsparen en andere klanten over DJ Dennis zeggen is terug te vinden op zijn eigen website: www.dennispiet.nl

Om toch iets over Dennis zijn eigen muzikale voorkeuren te zeggen:

  • Zelf ging hij de afgelopen jaren naar concerten van Coldplay (alle concerten in NL), Direct, the Police, Madness, Robbie Williams, Racoon, van Dik Hout en the Memphis Maniacs.
  • Na afloop van een feest luistert hij in de bus op weg naar huis naar: Radio 538, Slam FM of 3FM