DJ Manuel de Bruin

Op 15 juli 1975 werd Manuel de Bruin (aka DJ Devotion) geboren in Geldrop, in de buurt van Eindhoven. Tijdens zijn jeugd was hij constant bezig met muziek en nam hij de Top 40 op met zijn radio/cassettedeck om vervolgens met het nodige knip- en plakwerk provisorische remixen te maken. Terwijl al zijn leeftijdsgenoten Grunge beluisterden, was hij erg tegendraads en experimenteerde hij met Swingbeat en House. Uiteindelijk blijkt dat een goede keuze, want na wat voorzichtige DJ-avonden in het plaatselijke jeugdhonk werd hij gevraagd om te draaien in discotheken in Eindhoven. Zijn smaak had hij inmiddels verruimd met wat snufjes disco en al snel wist hij het Eindhovense te verruilen voor de Amsterdamse uitgaansgelegenheden.

Tegenwoordig is Manuel in heel Nederland te vinden en werkt hij ook voor diverse opdrachtgevers. Zijn repertoire is enorm breed en hij staat er om bekend dat hij van iedere avond een compleet feest maakt. Ook is hij niet bang om de microfoon ter hand te nemen én er iets mee te doen!

Muziekstijl


DJ Devotion is een technisch sterke DJ die verschillende muziekstijlen moeiteloos in elkaar laat overgaan. Van jaren 80 tot house, niets is hem te gek. De volgende stijlen zitten in zijn repertoire:
• Urban
• Dance (Club, House, Minimal, Eclectic, Latin, etc.)
• Top 40
• 80’s & 90’s
• Dance classics

DJ CV


Manuel draaide o.a. in Club Diamonds te Eindhoven, Café Monico te Amsterdam, Club Nasty te Amsterdam, Pink Garden preparty te Zwolle, kick-off campagne kindermobiel van Scarlet Telecom te Lelystad, COC Zwolle, opening van kledingzaken New Yorker te Hengelo en Amsterdam, de Catacomben te Amsterdam, Fancy/Break-Out Schoolparty’s, Club Hollywood te Rotterdam, het Hiltonhotel te Antwerpen, de Decemberfeesten in de Broerekerk te Zwolle en de opening van het datacenter van Solcon te Apeldoorn.

Tegenwoordig staat DJ Devotion in de vaste programmering Stout Zwolle en Prik te Amsterdam.

DJ Devotion heeft o.a. gedraaid met de volgende DJ’s: DJ Miss Smile, Brian S., Vato Gonzalez & MC Tjen, Promiss en Alvaro.